Boerderij Klein-Graffel

Welkom op boerderij Klein-Graffel van familie Hissink in Zutphen

Wat? Koeien in de stad? Varkens buiten in de wei? Ontdek het boerenleven, vlakbij school!

Op ongeveer 1,5 km van het centrum van Warnsveld/Zutphen zijn jullie van harte welkom op boerderij ‘Klein-Graffel’, de boerderij van boer René Hissink en zijn vrouw Ineke. Op de boerderij zien jullie koeien, kalfjes en varkens van zeer dichtbij, in een natuurlijke omgeving.

De boer heeft zijn weilanden bij de boerderij én letterlijk in en om stad Zutphen. Tijdens boerderijbezoek ontdek je zelf het echte buitenleven. De dieren worden op diervriendelijke wijze gehouden; kalfjes blijven bij hun moeder en de varkens lopen hun hele leven lekker buiten in de wei, waar ze heerlijk kunnen wroeten in de modder.

Je mag de boerderij zelf ontdekken, door te kijken, ruiken, horen, voelen en proeven. Opdrachtjes worden aangepast aan de seizoenen. We komen dichtbij koeien, kalfjes én varkens. Een unieke ervaring. De boerderij vertelt het verhaal van het maken van voedsel en zélf proeven hoort er natuurlijk bij! Al eeuwenlang maakt de boerderij onderdeel uit van de stads- en plattelandsgeschiedenis van Zutphen en omgeving en dát zie je. De ijsbaan van Zutphen is ’s zomers het sappige weiland voor de kalfjes. Op verzoek kan de les ook daar of in het weiland van de boer direct aan de IJssel plaatsvinden.

Boerderij Klein-Graffel ligt op korte fietsafstand van Zutphen, net buiten de bebouwde kom van Warnsveld. Op het erf van de boerderij is volop parkeergelegenheid, ook voor auto’s en bussen.

In nauw overleg met school en leerkracht wordt een les op maat graag voor jullie gemaakt. Zeg nou zelf; wat is er leuker dan zonder moeite veel leren over voedsel, (boerderij)dieren of (stads)geschiedenis! Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden of plan meteen een bezoekafspraak in. Boer René en zijn vrouw heten jullie Van Harte Welkom op Klein-Graffel!

Boerderij Klein-Graffel

René en Ineke Hissink-Kapper

Vordenseweg 1

7231 PA  WARNSVELD

Familie Hissink verzorgt al sinds de jaren tachtig lessen in en om de boerderij, maar ook in combinatie met een les (stads)geschiedenis, waarin voedsel en boerenleven in en om de stad gecombineerd worden.

Boerderij Klein-Graffel

René 0620444802
Ineke 0683569059

www.kleingraffel.nl
info@kleingraffel.nl

Volg ons op Facebook of Instagram.

Boerderijwinkel open vrijdag 15.00 – 18.00 uur, zaterdag 10.00 uur – 14.00 uur.