Hoeve De Wellinkhof

Welkom bij familie Van Maanen, op Hoeve De Wellinkhof in Terwolde

Wij kijken ernaar uit schoolkinderen en hun juf of meester en begeleiders te ontvangen op ons melk­vee­bedrijf! Om hen deelgenoot te maken van het boerenleven, en de dieren op de boerderij.

Onze boerderij ligt op een steenworp afstand van de rivier de IJssel, niet ver van het vliegveld Teuge. Bij ons op het erf kun je de parachutisten zien zweven door de lucht. In de verte zien we de stad Deventer liggen. Al in de 14de eeuw lag er op onze plek een boerderij, op een terp, op de vruchtbare klei. Er waren nog geen dijken langs de IJssel dus was de plek veilig tegen overstromingen.

Op ons bedrijf houden we melkkoeien en de bijbehorende jonge dieren, zoals kalfjes en pinken (puberkoeien). Wij verbouwen zelf mais en voederbieten voor ons vee. We hebben een groentetuin, waarin we lekkere gewassen verbouwen die we zelf eten. Daar vertel ik je ook graag meer over. In onze tuin staan fruitbomen, waar de steenuil in een speciale nestkast woont.

Via een verhard pad lopen we zo de weilanden in, waar we graag met jullie gaan luisteren en kijken naar weidevogels, zoals de kievit en de grutto. Of in de sloten speuren naar kleinere dieren. ’s Ochtends vroeg en tegen de avond grazen er reeën.

Graag tot ziens bij ons op de boerderij!

Contactgegevens​

Contactpersoon:
Lucie van Maanen
Wellinkhofweg 18
7396 NM Terwolde
06 22867589