Aanmelden boerderijles

Aanmelden basisscholen Gelderland

Basisscholen kunnen zich online aanmelden via de aanmeldknop hieronder en direct bij een educatieboer in de buurt een datum boeken.

Hoe werkt het?
Scholen maken een eigen school­account aan en krijgen vervolgens inloggegevens om een boerderijles te kunnen boeken. Via dit account kun je je boekings­overzicht inzien, een boeking wijzigen of annuleren en nieuwe boekingen doen.

Boekers ontvangen een bevestigingsmail met naam en adresgegevens van de educatieboer, datum & tijd bezoek en link naar lesmateriaal die gebruikt kan worden om de les voor te bereiden op school.

Arnhemse scholen: aanmelden via de catalogus van Natuurcentrum Arnhem

Boerenwijs heeft een samenwerking met Natuurcentrum Arnhem. Ligt een school in Arnhem, dan kan er voor groepen 5 t/m 8 ook een boerderijles geboekt worden via de catalogus van dit Natuurcentrum. Gebruik hiervoor de inlogcodes die het centrum aan de school heeft gestuurd.
Zijn de codes kwijt, neem dan contact op met Natuurcentrum Arnhem:
Tel: 026-7029000, info@natuurcentrumarnhem.nl . Contactpersoon: Ingrid Hofman.

Reserveren kan via onderstaande link:

Aanmelden Voortgezet Onderwijs of BSO
Voor deze doelgroep loopt de reservering rechtstreeks via de educatieboer. Zoek een educatieboerderij in de buurt en overleg over programma en prijs.

Contact Boerenwijs
Bij vragen over de roostering, mail ons: secretariaat@Boerenwijs.nl

Praktische informatie

  • Er staan in het boekingssysteem 4 programma’s beschreven: voor de kleuters, groep 3,4, groep 4,5 en groep 7,8. Deze kunnen het hele jaar door geboekt worden.
  • Lesmateriaal ter voorbereiding- verwerking van het boerderijbezoek nu vast inzien?  Klik hier om de handleiding voor de leerkracht te kunnen downloaden(link naar de handleiding)
  • Uiterlijk 2-3 weken voor het bezoek hebben school en boer contact over de exacte inhoud van het programma en om praktische zaken te regelen.
  • Duur programma: circa 2 uur excl. reistijd
  • Kosten: € 50,- per boerderijbezoek voor de groepen 3 t/m 8. 
  • Omdat sponsoring voor kleutergroepen ontbreekt, betalen groep 1 en 2 €130,- ex. btw. per boerderijbezoek. 
  • De school ontvangt voor de groepen 3 t/m 8 na het bezoek een factuur van Boerenwijs, de factuur van groep 1 en 2 wordt door de educatieboer zelf naar de school verstuurd. 
  • Voor scholen in de gemeente Voorst zijn de boerderijlessen voor alle klassen gratis
  • Vervoer naar de boerderij moet zelf worden geregeld. Sommige bedrijven liggen op fietsafstand.
  • Annuleringsvoorwaarden: een les verplaatsen of annuleren kan nog tot 24 uur voor het bezoek. Voor  bezoeken die binnen 24 voor aanvang worden geannuleerd worden de kosten door gefactureerd.