De boerderij dichtbij

Groeit een komkommer aan een boom? Wie legt er een ei? En hoeveel uiers heeft een koe? Voor veel kinderen zijn dit moeilijke vragen. Ze weten vaak weinig over de herkomst van ons voedsel. De afstand tussen kinderen en het boerenbedrijf is simpelweg te groot.
BoerenWijs brengt kinderen daarom naar de boerderij.

Kinderen komen steeds minder in aanraking met het leven op de boerderij. Daardoor weten ze vaak niet waar ons voedsel vandaan komt. BoerenWijs brengt kinderen en boerenleven bij elkaar.

De boeren die bij BoerenWijs zijn aangesloten, verzorgen lessen op de boerderij voor kinderen van basisscholen en voortgezet onderwijs in de provincie Gelderland. Tijdens zo’n les leren kinderen een heleboel over het werken en leven op de boerderij. Zoals melken, dieren verzorgen en gewassen telen. De boer neemt de kinderen mee over het bedrijf of de natuur in en laat ze zelf van alles onderzoeken en ontdekken. Mogelijk is om samen met de boer een duurzaam project op te zetten waarbij de school(klas) met de boer een jaarprogramma opstelt met verschillende thema`s evt. gebonden aan seizoenen.
Hiermee krijg je meer verdieping en is er meer tijd om kinderen daadwerkelijk te laten helpen met het echte werk op de boerderij.

Het boeren écht beleven.

Kinderen leren zo spelenderwijs en door eigen ervaring wat er op een boerderij gebeurt. Waar ons voedsel vandaan komt en hoe het wordt geproduceerd. En ze leren nog meer: hoe het is om buiten te leven en te werken, samen met dieren en natuur. Door met de klas de boer op te gaan, beleven kinderen het boerenleven écht: met hun hoofd, handen én hun hart.
Ondersteuning voor leerboeren.
Aan boeren biedt BoerenWijs de kans om hun bedrijfsactiviteiten verantwoord uit te breiden en daarmee aanvullende inkomsten te genereren. De leerboeren krijgen op verschillende manieren ondersteuning. Onder meer in de vorm van lesmateriaal, adviezen en financiële afwikkeling. Bovendien ondersteund BoerenWijs promotionele activiteiten en afspraken over de boekingen.

Meer weten?

U kunt natuurlijk via e-mail contact met ons opnemen: secretariaat@boerenwijs.nl

Leren is leuk op de boerderij

© 2020 – BoerenWijs | All rights reserved

Webdesign Pluimers Media