De Elzenhof in Velp

Welkom op educatieboerderij De Elzenhof in Velp!

Hallo en wat leuk dat jullie langskomen! Wij, boer Wilco en boerin Rosan, staan samen met onze 140 melkkoeien klaar om jullie te ontvangen op onze boerderij. Ook ons hondje Evita kijkt ernaar uit jullie te begroeten. Onze boerderij ligt in Velp, op het mooie landgoed Biljoen. Op het landgoed staat een heus kasteel, op een oude plek die al in het jaar 1076 genoemd werd. De hertog van Gelre, Karel van Egmond, liet het kasteel bouwen.

Onze boerderij ligt in een gebied tussen de bossen van de Veluwe en het water van de IJssel. Het is een overzichtelijk bedrijf, met een aantal moderne snufjes: de koeien worden gemolken met een melkrobot en voor het schoonhouden van de stallen gebruiken we een mestrobot.

Bij ons bestaat de mogelijkheid om de boerderijles te verdelen in twee onderdelen: het ene deel bestaat uit bomen knotten en het andere deel is de les op de boerderij. Daarmee is er aandacht voor zowel natuur als landbouw. Je bent lekker buiten bezig maar ook druk in de stal.

Met ingang van oktober 2023 is onze boerderij ‘biologisch’. Dat past bij ons, en onze manier van werken. Maar ook bij de omgeving want de boerderij ligt tussen twee natuurgebieden in en vlakbij de IJssel. Tijdens de boerderijles zullen we je vertellen wat biologisch boeren inhoudt.

Graag tot ziens op de boerderij!

Bereikbaarheid: onze boerderij in Velp ligt naast de spoorlijn van Arnhem naar Zutphen. Wij zijn zowel met de fiets als met de auto goed bereikbaar. Er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein.

Melkveehouderij De Elzenhof
Wilco Nieuwenhuis
Zutphensestraatweg 58
6881 WN Velp
deelzenhof@gmail.com
Tel. 06 12505565