Educatie­boerderij IJscowd

Welkom op educatie­boerderij IJscowd in Hattem

Al tien jaar ontvangen wij, familie vd Worp, met veel plezier groepen en schoolklassen op educatieve basis op ons boerenbedrijf in Hattem. Wij melken 80 koeien en maken ijs op de  boerderij. Ons bedrijf is mooi gelegen, op het puntje van de Veluwe, 2 km van Hattem en 6 km van Zwolle.

Op een ontspannen manier beleven wij de boerderij en haar bewoners, van klein tot groot. In een vraag- en antwoordspel bekijken we alle facetten van het boerenbedrijf, waarbij het beleven, ruiken en voelen een centrale plek heeft. Koeien krijgen de meeste aandacht, maar we gaan ook andere boerderijdieren en weidevogels bekijken. Na de rondleiding op de boerderij zien we wat koeien maken, namelijk melk, en wat daar zoal van gemaakt wordt. Ook laten we in een presentatie zien hoe we ijs maken. Na het kijken en praten is er gelegenheid om te proeven, en lekker op de boerderij rond te snuffelen.

Naast het melkveebedrijf en de ijsmakerij hebben wij een boerderijwinkel, met lekker veel verse produkten van onszelf en uit de buurt. Op ons terras kun je terecht voor een bakje koffie en natuurlijk ijs.

Bereikbaarheid: IJscowd ligt op 2 km van Hattem centrum, en 6 km van Zwolle centrum, en is op de fiets vanuit Zwolle via de Hanzeboog autoluw te bereiken.

Contactgegevens​

IJsboerderij IJscowd
Hilsdijk 100
8051 KE Hattem

www.ijscowd.nl
info@ijscowd.nl
038 4446114