Melkveehouderij Van Huet

Welkom op melkveehouderij van Huet in Duiven

Op ons melkveebedrijf in Duiven bij Arnhem is heel veel te zien en te beleven!

We nodigen jou en je klas van harte uit te komen genieten en ervaren op onze boerderij.

In onze stal houden we zo’n 110 melkkoeien en ongeveer 70 kalfjes en pinken (puberkoeien). In het voorjaar, vanaf april, tot in het najaar lopen de koeien lekker buiten in de wei.

Op een boerderijles van ongeveer 2 uur leren we je meer over ons bedrijf, de dieren en wat er allemaal komt kijken bij het boerenleven. Bijvoorbeeld: hoe wordt het kalf een koe? Hoe leeft een koe en hoeveel eet een koe? En nog heel veel meer. Alles op de boerderij is in groepen verdeeld, net als op school.

Boerderijles

Wanneer jij met je klas op bezoek komt, beginnen we met een rondleiding op de boerderij. We kijken rond in de stal en op het erf, en bij de machines die gebruikt worden op het werk. Daarna gaan we voer halen voor de koeien en samen leuke werkjes en opdrachten doen. Dan is het tijd voor een lekkere zuivelproeverij.

Op ons bedrijf is er veel ruimte voor natuur. Ook daar is veel te beleven. Zoals kijken en luisteren naar verschillende weidevogels en bijzondere roofvogels, of wroeten in de bodem om te zien welke dieren daar leven. Planten en bloemen zoeken in het gras. Of gewoon lekker rennen, en genieten van buiten zijn.  

Je bent welkom op onze boerderij.

Bereikbaarheid: N.B. Goed bereikbaar op de fiets voor scholen uit De Liemers.

Contactgegevens

Marian van Huet
Bemmenstraat 1
6921 PH  Duiven
06 46750412