Kennismakingsactie in samenwerking met Rabobank Noord Oost Achterhoek

Waar komt melk vandaan? Hoe kan een koe melk geven en wat is daar voor nodig? Heb je ooit wel eens de kans gehad om een biggetje vast te houden? Maar weet je ook dat het uiteindelijk een karbonade zal worden? Waarom zit er wel eens zand aan de aardappels en wortels?

De antwoorden op deze vragen zijn voor volwassenen vaak vanzelfsprekend. Maar voor kinderen zijn ze niet altijd zo gemakkelijk te beantwoorden. Zij zien de pakken melk, de potten met wortels en de speklappen kant en klaar in de schappen van de supermarkt liggen.

Uitnodiging voor basisscholen De boerderij is een rijke en krachtige leeromgeving. Een middag op de boerderij geeft antwoord op bovenstaande en vele andere vragen van kinderen over het leven op de boerderij, dieren, milieu en onze voedselproductie. Een actieve, uitdagende manier van leren.

Boerenwijs is in samenwerking met Rabobank Noord Oost Achterhoek gestart met een boerderij-educatie project om het basisonderwijs op een leuke en speelse manier kennis te laten maken met het leven op en rond de boerderij. U kunt tot 2017 gebruik maken van dit aanbod, waarbij u voor een klein bedrag de boerderij kunt bezoeken. Voorwaarde is wel dat de school in het werkgebied van Rabobank Noord Oost Achterhoek is staat.

Er zijn inmiddels al heel wat kinderen naar de boerderij gekomen om te ervaren dat leren leuk is op de boerderij. Er komen veel aspecten aan bod en we sluiten aan op kerndoelen uit het onderwijs.

Meer informatie U kunt ook contact opnemen met het secretariaat:

José Groot Koerkamp secretariaat@boerenwijs.nl 0573-431971 / 06-10377665

Dit tweejarig project wordt uitgevoerd door de Stichting BoerenWijs / Boerderijeducatie Gelderland, met ondersteuning van Rabobank Graafschap-Noord.

Leren is leuk op de boerderij

© 2020 – BoerenWijs | All rights reserved

Webdesign Pluimers Media